Pfizer, una din cele mai importante companii farmaceutice din SUA anunță că urmează să testeze vaccinul pentru coronavirus pe copiii și are speranța ca ulterior, tratamentul să ajungă la cât mai mulți oameni, în eventualitatea în care va funcționa.

Compania a declarat pe site-ul oficial că a primit aprobarea autorităților de reglementare pentru a distribui primele doze de vaccin anti COIVD-19 pe copiii de până la 12 ani, devenind primul medic important care a deschis copiilor un studiu cu vaccin coronavirus. Un purtător de cuvânt al gigantului farmaceutic a declarat că a primit și permisiunea de a extinde studiul pentru a include până la 48.400 de voluntari, cu 10% mai mare decât plafonul anterior, scrie Business Insider.

Totodată, compania a a extins procesul de testare început în septembrie pentru a include tineri de 16 și 17 ani, precum și persoanele cu hepatită C, hepatită B sau HIV.

Pfizer este unul din liderii globali angrenați în găsirea unui leac care să doboare coronavirusul. A început ultima etapă a probelor în iulie și a declarat că se așteaptă ca până la sfârșitul acestei luni să afle dacă dozele au sau nu rezultatele așteptate.

Până în prezent, cercetarea vaccinului s-a concentrat în principal pe adulți. Asta înseamnă că, el mai probabil, copiii nu vor putea primi la început vaccinul împotriva coronavirusului (...)

Însă, vaccinul pentru copii va fi în continuare vital în combaterea acestei pandemii, în special în a ajuta școlile să se redeschidă în siguranță.

Moderna, o altă companie angrenată în găsirea unui vaccin pentru COVID-19 a declarat că intenționează să înceapă un studiu pediatric pentru dozele de COVID-19 la copii, înainte de sfârșitul anului. Moderna a început ultima etapă de testare în iulie și se așteaptă ca primele rezultate privind eficiența leacului să apară până în luna noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri