Noul raport săptămânal de supraveghere realizat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile(CNSCBT) explică modul în care a arătat pandemia de COVID-19 în ultima săptămână.

Peste 35% dintre cazuri în doar cinci județe

În perioada 5-11 octombrie, 35,4% din totalul cazurilor au fost înregistrate în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

Crește și numărul de focare

În ultima săptămână au fost înregistrate 200 de noi focare, cu 25 mai multe decât în săptămâna precendentă.

Cele mai multe au fost în spitale și unități medicale - 72 de focare care au dus la îmbolnăvirea a 627 de persoane, urmate de azilele de bătrâni și de copii, în care au fost doar 63 de focare, dar care au dus la infectarea a 1190 de persoane.

Bucureștiul, "campion" la incidența cazurilor

În ceea ce privește incidența cumulată în ultimele 14 zile la populația rezidentă, Bucureștiul se află pe primul loc. Am contactat CNSCBT pentru a cere mai multe lămuriri referitoare la această situație și vom reveni cu mai multe detalii îndată ce primim un răspuns.

Peste 70% din paturile disponibile sunt ocupate

În 10 octombrie, s-a atins cea mai mare rată de ocupare a paturilor în rândul bolnavilor de COVID-19. Aproape 70% din paturile disponibile în secții cu bolnavi de COVID-19 au fost ocupate. În ceea ce privește paturile de la Terapie Intensivă, aproape 60% din acestea sunt ocupate.

Singurele județe din România în care s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri a fost Constanța și Ilfov. Bucureștiul este în continuare printre județele cele mai vulnerabile în fața COVID-19.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andrei Petre
Andrei e un tânăr reporter care lucrează în presă de aproape patru ani. Crescut în presa independentă, a învățat bazele jurnalismului la Casa Jurnalistului , ca mai apoi să-și croiască un drum pe la publicațiile independente din România. Chiar dacă a spus că nu o să lucreze niciodată în presa "mainstream", a ajuns la Wall-Street.ro ca să se disciplineze și să își antreneze scriitura. Încearcă să înțeleagă modul în...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri