Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că, începând de pe 15 octombrie, incidența se calculează eliminând focarele din spitale, cămine și raportat la populația de la Evidența populației, transmite G4Media.

„Referința va fi la cifrele din Evidența populației. De acum, toate referințele pe incidență vor fi făcute pe Evidența populației, care se actualizează săptămânal. Dacă rata trece de 3 la mie, în maximum 48 de ore comitetul județean sau al municipiului București constată și intră toate măsurile automat. Aici nu mai vrem să existe diferite măsuri luate în diferite zone. Noi am făcut comparativ, în București diferența e de 0,05 la incidență cu cifrele de la Evidența populației. Din ce știu, focarele sunt exluse. Focarele, cert, dacă cineva nu le-a exclus, va începe să le excludă”, a precizat Arafat.

Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă cu noile restricții propuse de Comitetul Național pentru Starea de Urgență.

Astfel, a explicat Arafat, până la incidența de 3 la mie, masca este obligatorie în spațiile aglomerate și pe o distanță de 50 metri în jurul școlilor, iar de la 3 în sus masca e obligatorie în toate spațiile deschise.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri