Contractarea coronavirusului dezvoltă deja simptomele bine cunoscute: pierderea gustului și a mirosului, febră, tuse seacă sau insuficiență respiratorie. Studiile conduc, însă și către noi simpotme ale COVID-19.

Infectarea cu coronavirus și, ulterior dezvoltarea bolii COVID-19 poate duce la afecțiuni grave ale urechii, arată datele unui studiu realizat de experții de la University College London.

Un bărbat din Marea Britanie și-a pierdut complet auzul, după ce a fost infectat cu coronavirus

Covid-19 poate provoca pierderea bruscă și permanentă a auzului, precizând că astfel de probleme necesită depistare timpurie și tratament urgent, scrie The Guardian.

Specialiștii au analizat cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, cu astm, care a fost internat la terapie intensivă cu COVID-19. Pacientul a fost ventilat și i s-au administrat medicamente, inclusiv remdesivir antiviral și steroizii intravenoși.

La o săptămână după ce a părăsit terapia intensivă, a dezvoltat un țiuit în ureche, după care și-a pierdut complet auzul în urechea stângă.

Echipa de cercetători spune că niciunul dintre medicamentele care i-au fost administrate bărbatului nu ar fi putut să îi provoace pierderea auzului. De asemenea, pacientul nu a avut probleme cu canalele urechii sau cu tobele.

Investigațiile ulterioare nu au arătat semne de probleme autoimune, în timp ce bărbatul nu avea gripă sau HIV, afecțiuni care pot fi legate de pierderea auzului. Mai mult, acesta nu mai avusese niciodată probleme de auz.

Testele ulterioare au arătat că bărbatul și-a pierdut auzul senzorial în urechea stângă, o situație în care urechea internă sau nervul responsabil de sunet sunt inflamate sau deteriorate. Acesta a fost tratat cu steroizi cu succes parțial.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri