Nelu Tătaru a declarat că în acest moment există o transmitere comunitară accentuată a virusului, iar deciziile privind suspendarea anumitor activităţi se iau în funcţie de evoluţia locală a pandemiei şi de transmiterea SARS-CoV-2 în comunitate, scrie Agerpres.

"Evaluarea făcută de INSP a arătat că suntem pe un trend ascendent şi atunci deciziile se iau în funcţie de acest trend la fiecare localitate în parte. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sunt cele care adaptează evoluţia raportată de către DSP sau de către INSP la măsurile care se iau.

Şi, în acest moment avem o transmitere comunitară accentuată destul de mare şi în Bucureşti şi în alte localităţi, unde aceste comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă sau comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă ia acele decizii de a închide, să spunem, restaurante, de a închide teatre sau cinematografe sau de a limita anumite, eu ştiu, desfăşurări de activitate", a afirmat acesta.

Ministrul Sănătăţii a precizat că întregul corp medical face eforturi pentru a putea gestiona situaţia chiar dacă va fi vorba de 3.000 sau 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, dar că populaţia trebuie să încerce să respecte regulile impuse de autorităţi.

Nelu Tătaru, apel la populație să respecte regulile

"Nu ştiu dacă noi, ca populaţie, ar trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă la 3.000, la 4.000 de cazuri. Eu vă asigur că noi, corpul medical, primim aceste cazuri. Dar am vrea ca totuşi cei care sunt în pre-spital şi generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID. (...) Haideţi să ne gândim că un tratament specific nu este, haideţi să ne gândim că nu avem un vaccin şi haideţi să ne gândim că rata imunizării, până în acest moment, după studiile noastre, este doar de 4,6%. Şi atunci cred că luând lucrurile în serios, o zi care se micşorează, o socializare poate mai puţină ne va face să avem o transmitere în comunitate mai scăzută, şi un număr de cazuri mai mic, şi o presiune mai mică pe sistemul medical, şi nişte terapii mai goale şi nişte locuri pentru a putea trata şi pacienţii non-COVID", a subliniat Nelu Tătaru.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri