Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că autoritățile trebuie să controleze cu fermitate respectarea restricțiilor, astfel încât să determine populația să respecte regulile, scrie G4Media.

Săndesc a spus că, de exemplu, dacă sunt petreceri în cluburi și nu se întâmplă nimic, oamenii spun că poate situația nu e chiar așa de rea.

„Ruperea lanțului psihologic nu se poate face decât priun măsuri ferme”, a subliniat medicul Dorel Săndesc.

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a spus, de asemenea, că fiecare spital din țară trebuie să își creeze o zonă Covid și că trebuie accelerat procesul de creare de module de spitale ATI, precum cel de la Elias în București, realizat de asociația „Dăruiește viață” și cel de la Brașov.

„Este iluzoriu să spui că există spitale non-covid. Crearea de spații COVID în fiecare spital este în primul rând o măsură de siguranță pentru pacienți și cadrele medicale. Acest lucru trebuie să se generalizeze. Este una dintre măsurile care poate crește capacitatea rapid și acest lucru nu face rău spitalului respectiv”, a precizat Săndesc.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri