26 Octombrie 2020

Cercetător: La Crăciun, România va atinge 480.000 de cazuri de coronavirus



Octavian Jurma, medic și cercetător, a declarat, într-o intervenție Digi24, că sărbătorile de iarnă ar putea prinde România cu 480.000 de cazuri de coronavirus.

Calculele cercetătorului român demonstrează că evoluția epidemiologică din România va duce la ocuparea totală a locurilor din ATI în maximum o săptămână. În acest sens, Jurma estimează o dublare a numărului actual de cazuri.

Sursa Foto: Octavian P. Jurma/ Facebook

În același timp, cercetătorul susține că modelul aplicat de Israel este cel mai bun și insistă pentru o carantină de două săptămâni și în România.

În plus, Jurma susține că regulile impuse de autorități sunt ”blânduțe”, iar amendarea unor petreceri organizate de anumiți tineri e o pedeapsă ușoară.

”O sumă de 2.000 de lei poate fi bacșișul unui chelner într-un club de fițe. Deci, o astfel de pedeapsă e minoră. Din contră, îi animă pentru un nou eveniment”, a comentat medicul.

În plus, Jurma susține că rata de incidență este mult mai mare decât în Italia, chiar și în condițiile unei testări moderate a populației. Acesta menționează că acest al doilea val este caracterizat de o mortalitate scăzută, în timp ce în România aceasta se menține ridicată.

”O să ajungem în momentul în care numărul testelor va fi irelevant”, a mai spus Octavian Jurma.

Cercetătorul dă vină și pe influența anului electoral, care ”îndulcește” restricțiile și amână impunerea acestora.

știre în actualizare



Citeste si