Un medic din cadrul unui spital din municipiul Giurgiu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat penal după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

"Ca urmare a unui apel telefonic la linia Call Center anticorupţie gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operaţii şi Serviciului Tehnic din cadrul DGA - structura centrală, au surprins luni, 26 octombrie, în flagrant, luând mită un medic ginecolog din cadrul unui spital din municipiul Giurgiu. Acesta a primit suma de cinci sute de lei, cu titlu de mită, de la un martor denunţător, aparţinător al unui pacient, în scopul exercitării unor acte medicale", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit faptul că, anterior, medicul a mai pretins şi primit de la aceeaşi persoană, precum şi de la pacientul respectiv, suma de şase sute de lei, tot în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv efectuarea unei intervenţii medicale chirurgicale de cezariană.

Persoana prinsă în flagrant a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, unde i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, procurorul de caz dispunând măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri