Rusia a lansat producţia celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19, EpiVacCorona.

"A început producţia la Vektor", a declarat Anna Popova în cadrul forumului "Societate sănătoasă" desfăşurat la Moscova.

Este vorba de al doilea vaccin care intră în fază de producţie, după Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya.

Cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov şi care a intrat în faza de teste în data de 19 octombrie va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat.

Odată cu lansarea producţiei vaccinului EpiVacCorona poate fi demarată şi cea de-a treia etapă de testare a vaccinului dezvoltat de Vektor.

A doua etapă de testare s-a încheiat la începutul lunii septembrie, fapt ce a permis înregistrarea noului vaccin la 14 octombrie.

Guvernul rus a informat, la jumătatea lunii octombrie, că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, dintre care 150 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Anna Popova a informat totodată că Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri