Un profesor care s-a reinfectat intenționat cu noul coronavirus pentru a-și testa imunitatea a declarat că speranța pusă în anticorpi e inutilă. Dr. Alexander Chepurnov, în vârstă de 69 de ani, a fost depistat pozitiv în februarie, în timpul unei vacanțe la ski în Franța, potrivit metro.co.uk.

După ce s-a vindecat de noul coronavirus la domiciliul său, în Siberia, acesta a decis să se reinfecteze cu noul coronavirus pentru a-și testa imunitatea. Echipa sa, de la Institutul de Medicină Clinică și Experimentală din Novosibirsk, a studiat felul în anticorpii s-au comportat, cât de puternici au fost și cât de mult au rezistat în corp.

Oamenii de știință au descoperit că aceștia și-au pierdut rapid din caracteristici.

Cercetătorul reinfectat a declarat că la trei luni de la momentul primei infectări, anticorpii nu au mai putut fi detectați în corpul său. După aceea, acesta a decis să iasă în fața pacienților săi, fără mască sau alt echipament de protecție, infectat fiind, pentru a evalua probabilitatea reinfectării.

Cea de-a doua infectare a medicului a necesitat spitalizare, fiind mai severă decât prima și începând cu o durere în gât. Acesta a declarat că timp de cinci zile, a făcut febră, temperatura corpului menținându-se în jur de 39 de grade Celsius. În plus, și-a pierdut gustul, dar și mirosul.

În a șasea zi de infectare, CT-ul arăta că plămânii nu sunt afectați, însă la trei zile după această investigație, o altă radiografie efectuată indica dublă pneumonie. După alte două săptămâni, virusul a dispărut, cu tratament adecvat aplicat.

Sursa foto: The Siberian Times/metro.co.uk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri