Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că spitalele de Boli Infecţioase au aparatură necesară pentru a diferenţia gripa de COVID, iar în ceea ce privește eventualele restricții de sărbători, modul în care se vor desfășura ține doar de comportamentul oamenilor, scrie Digi24.

În primul rând, oficialul a explicat ordinul prin care unităţile de primiri urgenţe sunt obligate să primească toţi pacienţii. Ministrul Sănătății spune că erau plimbaţi prea mult cu ambulanţa între spitale.

În plus, Nelu Tătaru a menționat că există aparate care detectează în același timp și gripă și COVID, pentru a putea dirija separat acești bolnavi către zonele de tratament. Ministrul a vorit și despre triajul epidemiologic din spitale, des contestat pe rețelele de socializare.

”În ultima perioadă, în urma infectărilor cu SARS-CoV-2, au fost aglomerații la UPU, astfel că ambulanțele așteptau sau erau dirijare către ale Unități Primire Urgențe. Merg pe principiul că orice pacient are dreptul măcar la un triaj. În momentul în care ne-am hotărât să între în acea UPU este pentru a face măcar minimă evaluare, COVID sau altceva. Am urmărit că barometru prezența în UPU, iar ca să nu încărcăm, se va face acel test rapid, evaluare și vor merge către un spital COVID sau celelalte. Dar orice pacient trebuie să aibă dreptul la un consult, nu să fie plimbat cu ambulanța. Voi milita că un pacient să nu stea într-o ambulanță, ci să stea în UPU 2-3 ore pentru evaluare și apoi dirijat în funcție de afecțiunea sa”, a explicat Nelu Tătaru.

Crăciunul, în familie?

Cât despre petrecerea sărbătorilor de iarnă, Nelu Tătaru a comentat că acestea se vor derula în funcție de comportamentul oamenilor.

Vezi ce spune Klaus Iohannis despre vaccinul anti-COVID: Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru al următorului an

Toată lumea ar trebui să se întrebe ce facem azi, mâine, săptămânile viitoare. De asta depind sărbătorile. Noi am mers pe acea evaluare locală și restricțîi locale, dacă astea se vor rezolva, vom controla situația, avem măsuri coercitive, legislație, cred că lucrurile trebuie să între pe un făgaș normal, fiecare avem componentă noastră în această luptă, doar împreună reușim. Sistemul medical îi va primi, dar suntem obosiți, suntem uzați. Suntem după opt luni de zile. Cred că populația e secretul și esența acestei pandemii”, a mai spus Tătaru.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri