Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat că în România capacitatea de testare trebuie să crească substanţial, astfel încât să se poată face între 80.000 şi 100.000 de teste zilnic.

"La situaţia actuală din România capacitatea de testare trebuie să crească substanţial. Părerea mea este că trebuie să putem să testăm între 80.000 şi 100.000 zilnic, adică să depăşim chiar jumătate de milion de teste efectuate în cursul unei săptămâni, iar acest lucru trebuie făcut permanent. Există însă probleme legate de funcţionarea unor laboratoare, mai ales în zilele de weekend, când se lucrează mai puţin. Noi avem o problemă legată de proporţia de teste pozitive din totalul testelor efectuate. Gândiţi-vă că duminică am avut 40%, acum, în fiecare dintre zilele care au urmat, avem undeva între 25 şi 28%", a spus Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că în ţara noastră ar trebui să existe o scădere la 3% a probelor pozitive din totalul testelor efectuate, acesta fiind "procentul de siguranţă în care putem să spunem că într-adevăr problema legată de pandemie este în curs de rezolvare".

"Israelul, care este o ţară care a avut probleme extrem de mari legate de pandemie, a reuşit scăderea proporţiei de teste pozitive de la valori probabil apropiate de cele ale României la mai puţin de 2% . Este o ţintă pe care ar trebui să ne-o propunem", a afirmat Rafila.

Rafila a adăugat că o problemă este că Direcţiile de sănătate publică continuă să fie conduse, în multe judeţe, de persoane care nu au "niciun fel de tangenţă" cu sănătatea publică.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri