Comisia Europeană va semna în curând un contract pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a anunțat Ursula von der Leyen, șefa CE, potrivit Digi24.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor experimental are o eficienţă de peste 90%.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuţii cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potenţiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. Cu toate acestea, o înţelegere nu a fost încă semnată până acum.

„Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, catalogând anunțul ca „vești bune”.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunțat că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului. În prezent, aproape 20 de vaccinuri sunt în ultimele faze de testare și au avut rezultate promițătoare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri