9 Noiembrie 2020

Timișoara suplimentează paturile pentru pacienții cu COVID-19



Timiș este unul dintre județele grav afectate de pandemia de coronavirus. Dacă la debutul crizei, medicul Virgil Musta era recunoscut pentru capacitatea sa de a externa un număr mare de pacienți infectați într-un timp relativ scurt, în prezent, multitudinea infecțiilor a dat peste cap sistemul sanitar al județului. Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul în funcție, Dominic Fritz, a declarat că Timișoara va avea 70 de paturi, dotate cu unități de oxigen, în plus.

”Am fost la Spitalul ASCAR unde, de mâine, o să avem 70 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID. Din păcate, o să avem nevoie de ele. Am fost și la Victor Babeș, care azi era plin, și unde am făcut o nouă zonă de triaj, în afara spitalului. Am înlocuit corturile, care nu mai reprezentau o soluție pe timp de iarnă, cu 6 containere donate Primăriei de Rezervele statului. Medicii și asistentele de la Victor Babeș vor fi ajutați la triaj de către rezidenții de la medicină”, a specificat Fritz în postarea sa.

Acesta a transmis și un mesaj de mulțumire cadrelor medicale, aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.
”Le mulțumesc medicilor, asistentelor, infirmierilor pentru că luptă în fiecare zi să salveze viața unuia dintre semenii noștri. Vom degreva și spitalul întrucât un număr semnificativ de persoane, după ce le vor fi recoltate probele, vor putea pleca acasă unde vor fi tratați de medicii de familie printr-un sistem de telemedicină”, a mai notat acesta.
Nu în ultimul rând, a făcut apel către timișoreni pentru respectarea noilor restricții, cu atât mai mult cu cât se apropie și sărbătorile de iarnă.
„Ne pregătim pentru o perioadă grea pentru Timișoara. E nevoie de fiecare dintre noi în această luptă. Nu am renunțat la planul de a avea un Crăciun cât de cât normal, dar pentru asta trebuie să purtăm de azi masca, de azi să renunțăm la deplasările inutile sau la întâlniri ce pot fi amânate. Primăria se mobilizează, spitalele sunt mobilizate la maxim, societatea civilă sare în ajutor. Depinde de noi toți și știu că avem puterea și determinarea să respectăm regulile și să revenim la un platou care să ne permită să mai câștigăm niște timp”, a conchis acesta.



Citeste si