Un nou focar de coronavirus a fost depistat în Alba, respectiv la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi Baia de Arieş, unde au fost testaţi pozitiv 33 de beneficiari şi 11 angajaţi, potrivit anunț venit de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

"În urma procedurii de testare/retestare a salariaţilor şi a beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi Baia de Arieş, centru rezidenţial aflat în structura Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, realizată în data de 9 noiembrie, pentru depistarea virusului SARS - CoV- 2, rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru 11 angajaţi şi 33 de beneficiari", arată DGASPC Alba, potrivit Agerpres.

Numărul total al beneficiarilor şi al angajaţilor centrului din Baia de Arieş este de 50, respectiv 43, a precizat, pentru sursa ciată, purtătorul de cuvânt al DGASPC, Elena Firu.

Monitorizarea nivelului saturaţiei de oxigen din sânge şi a temperaturii beneficiarilor este asigurată de către asistentele medicale, angajate ale centrului. De asemenea, este menţinută legătură permanentă cu un medic infecţionist şi medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar, au precizat reprezentanţii DGASPC.

În Alba, de la începutul lunii martie, au fost testate pozitiv 6.813 persoane, din care 195 în urma testării efectuate luni.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Alba, luni au fost prelucrate în judeţ 962 de probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent se ridică la 109.722.

Un număr de 4.062 persoane s-au vindecat, iar 182 au decedat. Numărul cazurilor active era marţi de 2.569.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri