10 Noiembrie 2020

Studiu: 1 din 5 pacienți vindecați de COVID dezvoltă boli mintale în decurs de 90 de zile



Multe persoane care se infectează cu coronavirus sunt pasibile să dezvolte boli mintale, au transmis psihiatrii după ce un studiu amplu a constatat că 20% dintre cei infectați cu coronavirus sunt diagnosticați cu o tulburare psihiatrică în termen de 90 de zile.

Anxietatea, depresia și insomnia au fost cele mai frecvente în rândul pacienților recuperați de COVID-19. Însă, în urma acestui studiu, cercetătorii spun că există și persoane care au dezvoltat probleme de sănătate mintală și că anumite persoane sunt supuse unor riscuri semnificativ mai mari de demență, o afecțiune a insuficienței cerebrale, scrie Reuters.

Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre arată că acest lucru este probabil.

-Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie-

Citește și: Mai este sănătatea mintală un subiect tabu în România?

Totodată, potrivit acestui studiu, persoanele cu boli mintale preexistente au fost cu 65% mai predispuse la a fi depistate pozitiv cu COVID-19.

Studiul, publicat în revista The Lancet Psychiatry, a analizat dosarele medicale electronice ale a 69 de milioane de persoane din Statele Unite, incluzând peste 62.000 de cazuri de COVID-19.



Citeste si