Începem săptămâna cu vești bune. Moderna, compania de biotehnologie din SUA a transmis că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de aceștia are rezultate în proporție de 95%, potrivit studiilor realizate în cea de-a treia fază de testare.

O analiză intermediară lansată luni, în baza căreia au fost testați 95 de pacienți cu infecții COVID-19, a constatat că vaccinul candidat are o eficacitate de 94,5%. Compania a declarat că intenționează acum să solicite autorității de reglementare din SUA, Food and Drug Administration (FDA), autorizația de utilizare de urgență în următoarele săptămâni, transmite The Guardian.

În studiu, 90 dintre pacienți au primit placebo, iar restul de cinci vaccin.

Rezultatele de astăzi ale Moderna sunt și mai încurajatoare, în contextul în care săptămâna trecută Grupul Pfizer şi partenerul său german BioNTech SE au fost primii producători de medicamente din lume care au prezentat date pozitive furnizate de un studiu clinic realizat pe scară amplă şi care vizează un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus, cu eficiență de peste 90%.

Când ar putea fi disponibil vaccinul de la Moderna

Cel mai probabil, vaccinul creat de Moderna ar putea fi disponibil în afara granțelor SUA până anul viitor. Reprezentanți companiei au declarat că vor avea 20 de milioane de doze pregătite pentru a fi expediate în SUA, înainte de sfârșitul anului 2020 și speră să producă de la 500 la 1 miliard de doze la nivel mondial anul viitor.

Cu ce diferă vaccinul anunțat de Moderna

Vaccinul Moderna, care se bazează pe o tehnologie mRNA, similară cu cea a BioNTech, este de așteptat să fie evaluat de FDA pe baza unei analize finale a 151 de cazuri COVID-19, în rândul participanților la studiu, care vor fi urmăriți în medie mai mult de două luni, mai consemnează sursa citată.

Dacă rezultatele rămân la fel de bune pe măsură ce se desfășoară procesul, vaccinul Moderna ar putea oferi un avantaj major față de vaccinul Pfizer. În timp ce vaccinul Pfizer necesită înghețarea de tip „ultracold” între -70 și -80 de grade Celsius de la unitatea de producție la pacient, Moderna a spus că a îmbunătățit durata de valabilitate și stabilitatea propriului vaccin, ceea ce înseamnă că poate fi păstrat la temperaturi de refrigerare standard de 2 până la 8 grade Celsius, timp de 30 de zile. Poate fi stocat timp de șase luni la -20 de grade Celsius pentru transport și depozitare pe termen lung, a mai transmis compania.

Citește și: Val de optimism la nivel mondial după anunțul lansat de Pfizer privind vaccinul anti-COVID-19

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri