22 Noiembrie 2020

Klaus Iohannis: Încercăm să creștem capacitatea secțiilor de ATI COVID



Klaus Iohannis a vizitat, în dimineața zilei de 22 noiembrie, Institutul Clinic Fundeni. În urma vizitei oficiale, președintele Klaus Iohannis a ținut să mulțumească personalului medical pentru toate eforturile depuse. În plus, acesta a menționat că este prioritar pentru autorități creșterea capacității secțiilor ATI COVID.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că măsurile luate de Guvern au fost benefice, dat fiind faptul că nu am mai înregistrat noi recorduri. Însă numărul deceselor provocate de COVID-19 este în continuare foarte mare, la fel ca și presiunea pusă pe sistemul medical și pe personalul din aceste unități.

”Încercăm să creștem capacitatea secțiilor ATI COVID din țară”, a declarat președintele, fără să spună și cu cât va fi crescută aceasta.

”Secția modulară Fundeni are toate avizele de funcționare”

Motivul vizitei președintelui în Institut a fost verificarea secției modulare instalată pentru triajul pacienților oncologici, despre care Iohannis a declarat că are toate avizele de funcționare.

”Proiectul acesta a fost rezultatul unui parteneriat autentic între spațiul public, cel privat și organizațiile nonguvernamentale. Vreau să mulțumesc tuturor celor care sprijină sistemul de sănătate”, a comentat Klaus Iohannis.

În plus, președintele a adăugat că a discutat și cu ministrul Sănătății, urmând ca acesta din urmă să revină cu încă un plan de măsuri pentru săptămânile viitoare.

Nu în ultimul rând, președintele a făcut apel către populație pentru respectarea normelor de protecție.

”Până la vaccinarea anti-COVID și folosirea acestui vaccin la scară largă, respectarea normelor de protecție este singurul lucru care ne poate salva”, a conchis președintele.



Citeste si