O noua infectie virala ne da multe batai de cap in ultima perioada. Este vorba despre virusul SARS-Cov-2 care determina o infectie respiratorie si care a fost denumita COVID-19. Virusul are o perioada de incubatie in medie de aproximativ 5 zile, cu limite cuprinse intre 2 si 14 zile.

O noua infectie virala ne da multe batai de cap in ultima perioada. Este vorba despre virusul SARS-Cov-2 care determina o infectie respiratorie si care a fost denumita COVID-19. Virusul are o perioada de incubatie in medie de aproximativ 5 zile, cu limite cuprinse intre 2 si 14 zile. Boala se caracterizeaza printr-o intensitate moderata in aproximativ 80% din cazuri, dar pot fi si manifestari severe care duc catre insuficienta respiratorie, aceasta fiind principala cauza de mortalitate.

Pe internet si chiar in presa circula tot felul de stiri in privinta detectarii infectiei cu coronavirus, fiind disponibile mai mult variante de testare. Insa, conform specialistilor, testarea moleculara RT-PCR este si va fi singura metoda de screening si detectie in faza acuta a infectiei COVID 19. Asa cum spuneam, sunt mai multe posibilitati de testare ale infectiei printre care si testele serologice. Insa, aceastea nu sunt recomandate in acest moment pentru screening-ul si diagnosticul infectiei COVID 19, deci pentru detectarea cazurilor contagioase. Testele serologice pot fi folosite pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 si indica raspunsul imun al organismului la infectia cauzata de virus, indiferent daca pacientul a fost simptomatic sau nu. Asadar, putem trage concluzia asa cum spuneam anterior, ca singura metoda recomandata de specialisti pentru detectia infectiei SARS-CoV-2 este testarea RT-PCR COVID-19. Un alt avantaj al acestei metode de testare este faptul ca indica prezenta infectiei cu virus, chiar daca acesta este prezent in organism in cantitati mici.

Testele RT-PCR sunt suficient de rapide, astfel incat eliberarea rezultatului catre pacient se poate face in maxim 48 ore sau chiar in regim de urgenta, cu eliberarea rezultatului in 24 ore prin intermediul Clinicilor Gral Medical. Rezultatul testului va fi disponibil bilingv in romana-engleza sau engleza-germana. Recoltarile se pot face in Clinicile Gral Medical din Bucuresti sau din tara cu programare sau fara. Pe site-ul www.gralmedical.ro sunt prezentate centrele unde se pot face recoltari la nivel national si intervalele orare de recoltare.

Acuratetea testului este foarte mare, asa cum este si in cazul detectiei altor agenti patogeni. Pentru a nu exista riscul eliberarii unor rezultate fals pozitive sau fals negative, laboratoarele Gral Medical sunt dotate cu aparatura de ultima generatie si functioneaza la cele mai inalte standarde de securitate.

Testele RT-PCR efectuate in Clinicile Gral Medical sunt utile atat pentru depistarea purtatorilor infectiei cu SARS-CoV-2, cat si pentru cei care calatoresc in alte tari, deoarece fara un test negativ nu pot calatori. Pentru a avea un test relevant, specialistii de la Gral Medical recomanda ca inainte de efectuarea testului sa nu se consume alimente cu 4 ore inainte de recoltare si sa nu se ingereze altceva in afara de apa in acel interval orar. In plus, nu este recomandat sa se fumeze sau sa se consume guma de mestecat sau tablete mentolate. Este bine de stiut pentru cei care se tem, ca acest test nu provoaca durere, ci un usor disconfort, iar recoltarea se face din nasofaringe si din faringe. Totodata, valabilitatea testului RT-PCR ofera certitudine asupra momentului recoltarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri