Spitalul Municipal Dorohoi funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, din cauză că unitatea medicală nu dispune de căi de evacuare pentru situaţii de urgenţă, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul Cristian Amarandei.

Specialiştii ai ISU şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au verificat instalaţiile electrice şi condiţiile de punere în funcţiune a aparaturii medicale în toate secţiile sau compartimentele ATI, iar la Spitalul Municipal Dorohoi a fost menţionată în raportul final lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

Şeful ISU susţine că administraţia spitalului a demarat procedurile pentru realizarea căilor de evacuare, iar proiectul propus a primit aviz din partea pompierilor.

"Spitalul Municipal Dorohoi are aviz, nu şi autorizaţie. Este demarată procedura de autorizare, pentru că, dacă nu ar fi fost demarată această procedură, nu ar fi existat nici avizul. Avizul este pentru un proiect şi autorizaţia este pentru funcţionare. După ce ai realizat lucrarea, se face procesul verbal la terminarea lucrărilor şi dai în folosinţă. În condiţiile actuale, evacuarea cu tot cu paturi nu se poate realiza. E o clădire atipică pentru aşa ceva", a precizat Amarandei.

La rândul său, directorul DSP, medicul Monica Adăscăliţei, susţine că verificările au fost făcute la secţiile ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, atât la blocul central, cât şi la Secţia de obstretică şi ginecologie şi la Secţia de pediatrie. La Spitalul Municipal Dorohoi, controlul a fost făcut la Secţia de chirurgie generală, cât şi la Maternitate.

"Singura lipsă constatată din punct de vedere al DSP este lipsa de personal, mediu şi auxiliar, dar şi medici. Din partea DSP, ca plan de măsuri la nivelul Spitalului Judeţean au fost verificarea dotărilor minime necesare pe pat, salon şi secţie, completarea schemei de personal şi respectarea termenului de verificare tehnică periodică a aparaturii de la terapie intensivă. La Spitalul Municipal Dorohoi, s-au verificat cele două compartimente de terapie intensivă, cel din blocul de chirurgie generală şi cel de la maternitate. Pe partea de chirurgie, are de respectat termenul de conformare pentru autorizaţia de funcţionare, pentru că cei de la Dorohoi, din cauza faptului că nu au scară de incendiu, trebuie să facă această scară de incendiu şi să obţină această autorizaţie de funcţionare", a afirmat Adăscăliţei.

Şi la Spitalul Municipal Dorohoi autorităţile sanitare au solicitat completarea schemei de personal.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri