Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat că populaţia trebuie convinsă că vaccinarea este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire şi combatere a COVID-19, iar campania de vaccinare trebuie pregătită cu atenţie.

"Ne aflăm în perioada în care se pregăteşte intrarea pe piaţă a vaccinurilor anti-COVID. Din cele 150 de modele de vaccinuri (...), unele au trecut de faza a treia, faza clinică de studiu. Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei de vaccinare şi să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii care ne-a dat vieţile tuturor peste cap şi ne-a făcut să regândim întregul sistemul sanitar. Odată cu tragedia întâmplată la Piatra Neamţ şi alte asperităţi pe care le-am observat (...), cred că toţi decidenţii în Sănătate s-au convins de precaritatea infrastructurii sectorului spitalicesc din România şi de necesitatea construirii de spitale moderne cu circuite funcţionale care să corespundă noilor cerinţe având în vedere dezvoltările tehnologice ale medicinei", a afirmat Cojan, citată de Agerpres.

Ea a precizat că finanţarea sistemului sanitar în 2020, suplimentată şi prin rectificările bugetare, a fost "mai consistentă" decât în 2019, ceea ce arată că "sănătatea este scumpă şi la propriu şi la figurat".

"Sistemul nostru de sănătate începe să se mişte, în sensul tendinţei de inversare a piramidei serviciilor de sănătate, aceea în care rolul medicului de familie trebuie să fie acela de bază, de prim contact în sistemul sanitar, astfel încât observ o solidaritate din partea acestor medici de a participa la tot ceea ce înseamnă consultaţiile la distanţă, prescripţii electronice, monitorizarea bolnavilor de COVID asimptomatici sau oligosimptomatici", a menţionat Cojan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri