Instituția Prefectului Argeș anunță că, de săptămâna viitoare, se va redeschide secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni, pentru pacienții COVID. În acest sens, a avut loc o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, managerul SJU Pitești, Adriana Molfea, managerul Spitalului Mioveni, Horia Trăilă, directorul medical al SJU, Gabriel Copciag și adjunctul ISU Argeș, Daniel Soare.

Prin eforturile combinate ale reprezentanților Instituției Prefectului, Consiliului Județean, DSP Argeș, Spitalului Județean de Urgență Pitești, Spitalului Orășenesc Mioveni și ai Spitalului Municipal Curtea de Argeș, au fost găsite soluții pentru asigurarea personalului necesar secției.
Secția ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare modernă, și are în prezent 7 paturi. De săptămâna viitoare, secția va fi extinsă și va avea o capacitate de până la 18 paturi.

În secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni vor lucra trei medici rezidenți, doi medici specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și un medic specialist de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

În același timp, secția de chirugie de la Spitalul Curtea de Argeș va fi mutată la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Prin redeschiderea secției ATI de la Mioveni, capacitatea de tratare a bolnavilor COVID din Argeș, aflați în stare critică, va crește considerabil. În prezent, în județ există 45 de paturi la ATI pentru pacienții COVID, dintre care 12 sunt în unitatea mobila de terapie intensivă, instalată în incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Sursa foto: Institutia Prefectului - Judetul Arges/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri