Reprezentanți ai partidelor parlamentare au vorbit în cadrul unei dezbateri, organizate de Digi 24 înaintea alegerilor de pe 6 decembrie, despre ideea carantinării naționale.

La dezbaterea organizată de postul de televiziune au participat Robert Sighiartău (PNL), Dacian Cioloș(USR-PLUS), Eugen Tomac(PMP), Tanczos Barna(UDMR), Victor Ponta(Pro România) și Alexandru Rafila(PSD)

Vă redăm mai jos răspunsurile acestora cu privire la ideea de instaurare a unei carantine naționale pentru combaterea pandemiei de COVID-19:

Eugen Tomac, PMP: Actuala situație impune măsuri excepționale. Dacă se va menține starea de astăzi, evident că trebuie luată în calcul și această măsură.

Robert Sighiartău, PNL: Nu cred că se mai impune o carantinare națională. Carantinarea zonală s-a dovedit a fi de succes. Trebuie acționat unde este problema.

Victor Ponta, Pro România: Răspunsul meu este categoric nu.

Alexandru Rafila, PSD: În funcție de situația epidemiologică de la mijlocul lunii decembrie putem aprecia acest lucru. Declarațiile trebuie coroborate cu realitatea nu cu ceea ce ne închipuim, pentru că situația epidemiologică este departe de a fi favorabilă. Scăderea nu este reală.

Tanczos Barna ,UDMR : Există un periocol real, dar decizia la nivel județean sau regional este mai bună. E nevoie de un program de testare și de anchete epidemiologice eficiente.

Dacian Cioloș, USR-PLUS : Nu ar trebui să se impună carantinarea națională. Carantina națională nu trebuie luată decât într-o situație extremă, care poate fi evitată dacă se iau măsuri la nivel local. Strategia de testare trebuie adaptată la situația din teren. Ar trebui combinate testele rapide cu cele PCR. Viitorul guvern va trebui să recâștige încrederea oamenilor.

Sursa foto: L Julia / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri