Activitatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a celorlalte structuri implicate în lupta anti-COVID nu este afectată de faptul că Guvernul este unul interimar, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, el explicând că măsurile propuse sunt adoptate prin hotărâri sau ordine de ministru.

"Nu sunt afectate, pentru că noi lucrăm la nivel de decizie CNSU, la hotărâri de guvern şi la ordine care se dau în baza deciziilor Comitetelor judeţene. Niciuna dintre ele nu este împiedicată de faptul că Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă. Deci, noi, la acest moment, nu avem nevoie de ordonanţe de urgenţă. Tot ce lucrăm acum, toate aceste măsuri se reglementează, în baza legii, prin hotărâri de guvern, iar Guvernul are voie să emită aceste hotărâri", a explicat Raed Arafat, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Întrebat dacă, în cazul în care va fi instalat un Guvern cu puteri depline până la Crăciun sau imediat după aceste sărbători, este posibil să apară noi restricţii, Arafat a răspuns: "Noile măsuri nu sunt legate de Guvernul interimar sau Guvernul cu puteri depline, clar".

"Un Guvern cu puterile depline are puterea în plus pentru ordonanţele de urgenţă, dar, la acest moment, legislaţia care există permite să luăm măsurile necesare în baza legislaţiei prin hotărâri de guvern, iar Guvernul, în forma actuală, poate să emită hotărâri de guvern", a completat acesta.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri