Organizația Mondială a Sănătății are vești bune: oamenii trăiesc în medie mai mult cu 6 ani în comparație cu anul 2000. Astfel, speranța medie de viață la nivel global a ajuns la 73 de ani în 2019, comparativ cu 67 cât era acum 20 de ani, scrie Digi24.

Vestea mai puțin bună este că maladiile cardiovasculare rămân principalul motiv de deces prematur la nivel mondial: 16% dintre cei care mor, o fac din cauza unei boli de inimă

La rândul lor Alzheimer și alte forme de demență au intrat în primele 10 maladii mortale din lume și au fost pe locul 3 în Europa și Statele Unite în 2019.

Ravagii face și diabetul. Numărul deceselor provocate de această boală a crescut cu 70% în ultimii 20 de ani, mai ales în rândul bărbaților.

OMS mai anunță că numărul global al deceselor provocate de boli transmisibile a scăzut cu aproximativ 30% în țările dezvoltate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri