Agenția de Medicamente din SUA a aprobat vaccinul Pfizer, un reprezentant independent acordându-i credit antidotului. Vaccinul poate fi administrat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, primele doze sosind în SUA pe 14 decembrie. Ca și în România, primii vaccinați vor fi cei care lucrează în sectorul sanitar, alături de cei din categoriile de risc. Cu toate acestea, pentru împiedicarea evoluției pandemiei, testarea trebuie menținută la un nivel ridicat, scrie Forbes.com.

Existența și aprobarea vaccinului nu semnifică finalitatea pandemiei, asta în cazul în care regulile impuse până acum nu vor mai fi respectate, iar testările vor scădea semnificativ. Reprezentatul FDA plusează în argumentele sale și susține că dincolo de mască, menținerea distanțării sociale și a folosirii dezinfectantului, testele rapide sunt cele care oferă un răspuns, pozitiv sau negativ, în timp real.

”Să ne imaginăm că, în toată lumea, orice părinte s-ar putea testa înainte de a merge la locul de muncă sau și-ar putea testa copilul înainte de a-l trimite la școală. Sau și mai bine, dacă școlile sau facultățile ar testa elevii și studenții sau companiile să facă acest lucru pentru angajații săi...Statele ar trebui să sponsorizeze astfel de testări, iar cu ajutorul forțelor de ordine, procesul să fie monitorizat”, a explicat reprezentantul.

Testele rapide, care se pot folosi individual, ar trebui să fie la îndemâna tuturor oamenilor, spune reprezentantul FDA, în timp ce acestea au fost scoase din farmaciile din România. În plus, testele rapide sunt mai ieftine decât cele PCR, adaugă acesta.

Pe lângă accesibilitate și rapiditate, un studiu recent realizat în Marea Britanie arată că testele rapide au avut o eficiență de 60% în reducerea nivelului de transmitere a virusului în Slovacia. În Liverpool au fost observate aceleași rezultate.

În plus, în Austria a fost demarat un program pilot prin care echipe mobile se deplasează în zonele cu risc înalt epidemiologic, pentru a testa cetățenii, folosindu-se testele rapide.

”Vocile care acordă credit acestor teste au fost ignorate, inclusiv a mea. Acesta este unul dintre motivele pentru care SUA a dat greș în fața pandemiei. Diferența dintre situația de acum câteva luni și cea din prezent este dată de faptul că acum ne aflăm într-un context mult mai disperat. Nu ne putem permite să așteptăm câteva zile rezultatul unui test PCR, în timp ce mii de pacienți trec prin forme severe de boală. Cu o strategie financiară bine documentată, folosirea testelor rapide la nivel național ar putea ajuta la diminuarea efectelor COVID-19”, a declarat reprezentantul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri