DSP Prahova a identificat un nou focar într-un centru medico-social din Câmpina, unde 22 de persoane, dintr-un efectiv de 71, au fost depistate cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmați cu noul coronavirus, șase sunt angajați, iar 16 sunt beneficiari ai unității respective. Salariații s-au izolat la domiciliu, în monitorizarea medicilor de familie, iar beneficiarii și contacții acestora sunt monitorizați în centru. A fost efectuată dezinfecția spațiilor.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 379 de paturi sunt ocupate. La ATI, nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienții cu SARS-CoV-2. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 44.910 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1.000 de locuitori, este de 3,05.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 3.121 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 5.355 de persoane, 430 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 146 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 140 sancțiuni (74 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 2 – nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020, 52 – în cadrul acțiunilor punctuale, 12 -purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei), în valoare totală de 9500 lei.

Sursa foto: Prefectura Prahova/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri