Mai mulți profesori din SUA sunt de părere că SARS-CoV-2 nu se transmite prin suprafețe pentru că nu există niciun studiu care să confirme acest lucru. Într-o opinie publicată pe Washington Post și preluată de Digi24, specialiștii susțin că principala cale de transmitere este cea aeriană.

Cel mai mare risc de infectare cu coronavirus îl prezintă persoanele care participă la petreceri și la reuniuni, mai spun experții de peste Ocean. Cu toate acestea, nimeni nu poate garanta că suprafețele nu reprezintă surse sigure prin care avem certitudinea că nu ne putem infecta, spune Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Riscul de a ne contamina după ce am atins aceleași suprafețe, bancnote sau bare din mijloacele de transport în comun rămâne în continuare ridicat.

Ce recomandă specialiștii

„Trebuie precauție. Nu în extremă. Cumpătat, pentru că așa este normal.

Calitatea aerului și atmosfera joacă un rol fundamental. Mai important decât suprafețele, dar e adevărat, aerul este foarte important. Spațiile închise trebuie aerisite.

Trebuie să fim precauți când suntem în apropierea mai multor persoane.

Masca ne apară foarte mult. Depinde și de calitate măștii și de modul cum e pusă masca pe față, cât de mult se întrevăd acele spații libere pentru că, contează foarte mult dacă masca nu e lipită de față.

Acolo unde este densitate a populației în spații închise, fie acasă, fie în mijloacele de transport, unde spațiul este închis și nu e ventilație bună, riscul să preluăm acest virus este major. Chiar dacă purtăm masca sau ne protejăm de suprafețe încă este mare”, a explicat Silviu Gurlui, conform sursei citate.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri