Din martie 2020, Air France - KLM a depus toate eforturile pentru a menține rețeaua globală de transport aerian și totodată pentru a păstra lanțurile internaționale de aprovizionare. Grupul a continuat să asigure circulația intra și intercontinentală a bunurilor și a persoanelor. În prezent compania pregătește livrarea vaccinului COVID-19 în toată lumea, prin hub-urile sale europene, Amsterdam - Schiphol si Paris - Charles de Gaulle.

Peste 6.000 de zboruri CARGO în ultimele 6 luni

Pe măsură ce circulația persoanelor a fost sever întreruptă prin deciziile autorităților statelor afectate de pandemia de COVID 19, activitatea Air France – KLM s-a axat pe realizarea zborurilor CARGO, livrarea bunurilor, a echipamentelor medicale și a medicamentelor, acolo unde era nevoie. În ultimele luni au fost efectuate aproximativ 6.000 de zboruri numai pentru marfă. În prezent, sunt operate servicii către peste 100 de destinații pe distanțe lung-curier.

Experiența companiei în calitate de transportator farmaceutic a asigurat unitățile sanitare, precum și cetățenii privați, că vor avea acces la medicamente, echipamente medicale, echipamente de protecție personală (EIP) și alte produse critice.

Împreună cu Air Cargo Netherlands (ACN), Aeroportul Schiphol din Amsterdam și cu Aeroportul Charles de Gaulle din Paris (deja două noduri farmaceutice importante), au fost înființate două grupuri de lucru pentru a pregăti pe deplin ambele comunități aeroportuare pentru operațiunea de transport a vaccinurilor.

Transportul aerian permite asigurarea unei temperaturi controlate de până la -80° C

Se așteaptă ca aproximativ 15 miliarde de vaccinuri să fie distribuite în întreaga lume. Multe dintre acestea vor trebui transportate la temperaturi foarte scăzute.

De exemplu, vaccinul Pfizer trebuie păstrat congelat (la -70°C). Alte vaccinuri trebuie distribuite la o temperatură constantă între +2 și + 8 °C. Grupul Air France KLM Cargo a dezvoltat împreună cu partenerii săi soluții logistice pentru a asigura calitatea vaccinurilor pe tot parcursul lanțului de distribuție și este pregătită pentru acesta.

“Perspectiva sosirii unui vaccin COVID-19 este o veste foarte bună. În același timp, aduce o nouă provocare; un transport rapid și sigur de miliarde de vaccinuri în întreaga lume. Suntem pregătiți pentru asta și asta datorită colegilor și partenerilor care au lucrat din greu la acest lucru împreună. KLM a contribuit anterior la transportul aerian pentru un flux de aproximativ 90 de milioane de măști de protecție, îmbrăcăminte de protecție și echipament respirator. Acum vom aduce vaccinul în siguranță și rapid în Olanda și restul lumii. Sunt mândru că colegii noștri Cargo vor îndeplini această sarcină complexă și responsabilă”, a declarat Pieter Elbers, CEO KLM.

Mobilizare fără precedent pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris pentru reducerea timpului de tranzit pentru produsele farmaceutice

Cu peste 3.500 mp de depozite dedicate depozitării produselor sensibile la căldură, aeroportul Paris-Charles de Gaulle oferă facilități de ultimă generație care garantează stocarea optimă. Air France KLM comunică în permanență cu companiile producătoare și cu autoritățile aeroportuare pentru a minimiza timpul de tranzit al vaccinurilor la aeroport, în principal în eficientizarea procedurilor de vămuire și reducerea generală a timpului de tranzit al vaccinurilor între camioanele rutiere și avioane.

O aeronavă Air France KLM Cargo poate transporta mai mult de un milion de doze pe zbor, iar o aeronavă de pasageri pe distanțe lungi poate transporta peste 400.000 de doze în cală.

”Calitatea infrastructurii dedicate lanțului de frig face din Aeroportul Paris-Charles de Gaulle un centru logistic pentru transportul produselor farmaceutice cu avionul, adaptat acestei operațiuni fără precedent”, a declarat Christophe Boucher, vicepreședinte executiv Air France Cargo.

„În coordonare cu toți membrii comunității aeroportuare, prioritatea vamală la Paris-Charles de Gaulle este de a garanta siguranța și fluiditatea aprovizionării cu vaccinuri. Serviciile de la Paris-Charles de Gaulle sunt organizate și mobilizate pentru a gestiona vămuirea zi și noapte, tranzitul și transbordarea mărfurilor și pentru a verifica conformitatea vaccinurilor care vor fi importate pe piața europeană. Interconectarea sistemelor de informații vamale cu cele ale alți jucători din lanțul logistic sunt un instrument remarcabil pentru planificarea în avans și verificarea traseului lor prin aeroport", a declarat Philippe Legué, șeful interregional al vamelor pentru aeroporturile din Paris.

Sursa foto: Air France KLM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri