Comisia Europeană exercită opțiunea pentru 80 de milioane de doze suplimentare de vaccin candidat împotriva COVID-19 produs de Moderna. În plus, Moderna a confirmat că mRNA-1273 poate fi transportat local, în condiții controlate, în stare lichidă la 2-8°C. Această actualizare importantă va contribui la distribuția mai ușoară a vaccinului către locațiile mai greu accesibile.

Comisia Europeană și-a exercitat opțiunea de a achiziționa încă 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273 pentru statele membre ale UE, ajungând la un total de 160 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană o arată față de compania Moderna și vaccinul mRNA-1273, candidatul împotriva COVID-19, dovada fiind acest acord de creștere a cantității”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Modera și-a actualizat ghidul de operare pentru distribuția mRNA-1273 pentru a include transportul local în condiții controlate în stare lichidă la 2-8°C (36° până la 46°F). Această actualizare importantă ușurează activitatea logistică de transportare a vaccinului în locații mai îndepărtate și asigură reducerea barierelor în calea vaccinării.

Așa cum s-a anunțat anterior, mRNA-1273 rămâne stabil la temperaturi standard, în cadrul unităților frigorifice, de la 2° la 8°C (36° la 46°F) timp de 30 de zile.

Aceste informații au fost furnizate în cadrul reuniunii VRBPAC ce a avut loc în Statele Unite, după care Comitetul consultativ al FDA a votat pentru a sprijini utilizarea de urgență a vaccinului Moderna împotriva COVID-19 în Statele Unite

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri