Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Alianţa pentru vaccinuri (Gavi), care au pus bazele unui mecanism de distribuire a vaccinurilor anti-COVID-19 către ţările defavorizate, intenţionează să trimită primele doze în primul trimestru al anului 2021, au anunţat vineri cele două organizaţii, relatează AFP.

Mecanismul COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access; Acces Mondial la Vaccinul împotriva COVID-19) "a obţinut acces la aproape două miliarde" de doze, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iniţiativa condusă de Gavi şi OMS a declarat că îşi propune să livreze anul viitor 1,3 miliarde de doze de vaccinuri aprobate către 92 economii cu venituri mici şi mijlocii, relatează Reuters.

Toate cele 190 de economii care au fost de acord să participe la program "vor avea acces la doze în prima jumătate a anului 2021, cu primele livrări anticipate să înceapă în primul trimestru din 2021 - sub rezerva aprobărilor organismelor de reglementare şi a disponibilităţii ţărilor pentru livrare", se afirmă într-un comunicat.

"Anunţurile făcute astăzi oferă cea mai clară cale de până acum pentru a încheia faza acută a pandemiei prin protejarea celor mai vulnerabile populaţii din întreaga lume", se menţionează în comunicat.

Noile acorduri anunţate vineri includ un contract de cumpărare încheiat în avans cu AstraZeneca pentru 170 de milioane de doze şi un memorandum de înţelegere pentru 500 de milioane de doze de la Johnson & Johnson.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri