22 Decembrie 2020

ENGIE Romania a contribuit cu 357.000 de euro în lupta împotriva COVID-19



ENGIE Romania vine din nou în sprijinul pacienților afectați de pandemia COVID-19, cu o contribuție în valoare de 107.000 de euro, cu care asociația Dăruiește Viață a construit la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București o unitate modulară modernă pentru triajul COVID-19.

Această sumă se adaugă celor 250.000 de euro cu care ENGIE a contribuit la începutul pandemiei pentru ca trei ONG-uri să poată achiziționa echipamente pentru cadrele medicale, aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19, precum și pentru a oferi servicii de îngrijire pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19.

Construcția unității modulare a reprezentat o necesitate urgentă pentru a preveni răspândirea virusului în rândul pacienților care prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații ca urmare a infectării, dar și pentru a le oferi, în contextul temperaturilor de iarnă, un spațiu modern de așteptare.

Amplasată în curtea Spitalului Universitar de Urgență Elias din București, unitatea modulară, de aproximativ 110 de mp, dispune de o sală de așteptare și două camere de recoltare, respectând circuite separate pentru pacienții care prezintă simptome COVID-19 și cei care nu au simptomatologie specifică.

„Singuri putem face puțin, împreună mult mai mult. De aceea, în perioade dificile cum este cea pe care o traversăm, este important să ne unim forțele și să oferim sprijin acolo unde acesta este vital. Contribuția noastră vine în sprijinul pacienților cu boli cronice, fiind totodată și o mână de ajutor pentru cadrele medicale care sunt în prima linie de peste 9 luni.”

- Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania -

Prin noua contribuție, ENGIE își reafirmă sprijinul pentru îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical românesc.

Din 2013, compania a investit 1,6 milioane de euro în proiecte din domeniul sănătăți, contribuind la ameliorarea condițiilor de tratament medical pentru circa 10.000 de pacienți anual.



Citeste si