Australia a confirmat luni că au fost detectate două cazuri de infectare cu noua tulpină cu răspândire rapidă a coronavirusului, care a determinat autorităţile din Marea Britanie să revină asupra intenţiei de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei, informează Reuters. Acestea sunt primele cazuri de infectare cu noua tulpină confirmate în regiunea Asia-Pacific.

Conform Agerpres, cel mai populat stat australian, New South Wales (NSW), a raportat duminică şase noi cazuri de coronavirus la persoane care au revenit din străinătate şi se află în carantină, iar autorităţile au anunţat că printre acestea s-au numărat două cazuri la care a fost identificată noua tulpină, cu răspândire rapidă.

Autorităţile din NSW, însă, au subliniat că nu există persoane infectate cu noua tulpină în afara carantinei. "Am avut câţiva călători care au revenit din Marea Britanie cu mutaţia respectivă", a declarat presei Kerry Chant, şeful direcţiei sanitare din NSW.

Australia, care din martie şi-a închis graniţele pentru persoanele care nu au cetăţenie australiană sau drept de rezidenţă permanentă, a anunţat că nu ia în considerare suspendarea zborurilor între această ţară şi Marea Britanie.

"Toată lumea care vine din Marea Britanie intră timp de 14 zile în carantină la hotel şi nu prezintă niciun risc deoarece această carantină funcţionează cu succes", a declarat reporterilor, medicul-şef al ţării, Paul Kelly.

Autorităţile şi-au exprimat, de asemenea, speranţa că vor controla focarul de coronavirus din Sydney după ce statul NSW a raportat cea mai mică creştere a numărului de cazuri de infectare în 24 de ore din ultimele trei zile.

NSE a anunţat că 15 persoane au prezentat rezultate pozitive la testul pentru coronavirus în ultimele 24 de ore, o cifră mai mică în comparaţie cu cea de 30 din ziua precedentă, numărul total al cazurilor depistate în cadrul focarului având ca punct central plajele de la nord de Sydney ajungând la 83.

"Sunt mulţumită de ceea ce am văzut între timp dar, din nou, este volatil", a declarat reporterilor premierul NSW, Gladys Berejiklian. Guvernul urmează să furnizeze până miercuri o actualizare cu privire la "cum vor arăta Crăciunul şi următoarele zile în ceea ce priveşte măsurile de izolare", a spus ea.

Statele australiene s-au grăbit să restricţioneze intrarea pe teritoriilor lor pentru persoanele din Sydney şi statul New South Wales începând de duminică dimineaţa.

"2020 nu a terminat cu noi", a declarat presei premierul Scott Morrison.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri