Românii au optat să își petreacă Sărbătorile de iarnă peste granițe, iar comunicările emise de către agențiile de turism sunt confirmate și de numărul de teste RT-PCR efectuate la Complet Medical, serviciu medical dedicat testării și prevenirii infecției cu SARS-COV, situat în Otopeni în sistem Drive Thru.

Conform reprezentanților Complet Medical, începând cu data de 22 decembrie sunt făcute programari până pe 3 ianuarie, în număr de peste 200/zi, până la acest moment.

“Nu sunt programări doar din București. Avem persoane din Ploiești, Pitești, Brașov, Craiova, Bacău, Târgu-Jiu, Târgoviște, Sibiu, foarte mulți din Constanța, mai vin din Brăila, Buzău și Galati. 60% dintre programări sunt făcute de cei care au planificat vacanțe pentru Crăciun. Restul sunt pentru Revelion. Datele cele mai aglomerate sunt 24 și 26 decembrie și 2 ianuarie, ținând cont de zborurile către destinații. Ne așteptăm să vină și persoane care nu s-au programat sau a căror situație este de urgență – de exemplu, sunt în aeroport și au pierdut un avion din cauza unor teste efectuate tardiv, care au expirat sau care nu au fost emise de laboratoare autorizate. În plus, se va adăuga fluxul de pacienți care vin pentru siguranța lor. În afară de călătoriile internaționale sunt și călătorii naționale, iar oamenii se testează în principal cu test rapid Antigen în acest caz, ca să se asigure că merg la părinți și rude cu minime riscuri asumate”, spune Minola Szikszai, Marketing Manager Complet Medical.

Reprezentanții Complet Medical spun că deși centrul din Otopeni funcționează fără programare, persoanele putând veni de luni până duminică, începând cu ora 08.00 și până seara la ora 22.00, aceste programări au apărut din următoarele considerente:

  • au anticipat că programul de sărbători va fi unul diferit,
  • au dead-line de zboruri extrem de particulare,
  • au escale și își doresc să atingă printr-un singur test RT-PCR toate zborurile pentru a ajunge la destinație,
  • au preferat să aibă o liniște mentală că totul e făcut în siguranță si primesc recomandările corecte.

Programări pentru luna ianuarie

Sunt înregistrate cereri și pentru luna ianuarie.

“S-au făcut programări inclusiv pentru perioada 2-7 ianuarie pentru destinații exotice precum: Egipt, Maldive sau alte destinații de tipul Iordania, Emiratele Arabe Unite ori din UE – multe fiind pentru Italia, Spania, Austria, Germania. Avem, însă, și pentru Cehia, Norvegia, Finlanda și Costa Rica. Probabil că oamenii se întorc după vacanțe în orașele în care își desfășoară activitatea și cred că asta face ca cererea pentru ianuarie să se mențină. Plus că, evident, sunt și solicitările normale, intervenind și importanța testării celor care se întorc la muncă. Cred că li se vor solicita adeverințe pentru serviciu sau vorbim de testarea persoanele care vor să fie sigure asupra sănătății lor și a celor din jur”, mai spune Szikszai.

Reprezentanții Complet Medical punctează că mai există și persoane care fac un test rapid Antigen întrucât urmează să aibă o întâlnire cu familia sau au o urgență și nu pot aștepta cele 24 de ore. Un test rapid Antigen efectuat de centrele Complet Medical are o sensibilitate de 95% cu rezultat în 15 minute și trebuie efectuat și interpretat de către un cadru medical.

Ce vârstă au cei care solicită un test COVID

În ceea ce privește media de vârstă, Minola Szikszai susține că în funcție de sumele încasate, în jur de 60-70% au fost preț întreg, ”ceea ce înseamnă că reducerea oferită de noi celor până în 18 ani sau seniorilor 65+ sau pensionarilor s-a aplicat la 30% din cei testați. Deci, cei mai mulți pacienți se alfă între 18 și 65 ani. Însă, am avut pacienți bebeluși de 3 luni până la seniori de peste 85 de ani.”

Complet Medical a pregătit o serie de 1.000 de Vouchere cu reduceri, destinate primilor 1.000 de clienți care ajung la Centrul Drive Thru din Otopeni. În această locație, începând din această săptămână se pot face și Teste serologice de pentru Anticorpi IgM și IgG pentru SARS-COV2 (se recoltează sânge, proba fiind analizată în laborator propriu); aceste teste ne indică dacă pacientul a trecut deja prin boală și are imunitate.

Recent au fost deschise alte cinci centre de testare Complet Medical în București:

  • Centru Drive-Thru Iuliu Maniu (vis-a-vis de Auchat Militari),
  • Centru Walk-In Alexandriei (Cora Alexandriei),
  • Centru Walk-In Barbu Văcărescu (parcare Carrefour),
  • Centru Walk-In Titan (Parcare Supeco).

Toate centrele au același program și oferă aceleași servicii, la același preț.

Complet Medical este un serviciu medical dedicat testării și prevenirii infecției cu SARS-COV2, având laborator propriu autorizat – German Diagnose (Citobiomed), disponibilitate permanentă (acces fără programare, de luni până duminică) și rezultat garantat în 24h.

Sursa foto: Complet Medical

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri