Anthony Fauci, numit consilier special pentru maladia COVID-19 de viitorul președinte american Joe Biden, a vorbit despre efectele secundare resimțite în urma administrării unei doze de vaccin anti-COVID-19.

Specialistul american este una dintre primele persoane din lume care au primit, în fața camerelor de luat vederi, o doză a vaccinului Moderna, dezvoltat de această companie de biotehnologie în parteneriat cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite ale Americii.

”La câteva ore după administrarea vaccinului am simțit o mică durere în braț care a dispărut după circa 24 de ore. A fost destul de bun, la fel sau chiar mai bun decât un vaccin antigripal”, povestește Anthony Fauci.

În vârstă de 80 de ani, Fauci a descris efectele secundare ca nefiind ceva serios, însă a precizat că după ce își va administra cea de-a doua doză, peste câteva săptămâni, se așteaptă ca acestea să fie puțin mai intense, conform businessinsider.com.

În jur de 9,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distribuite până la momentul publicării acestei știri în Statele Unite ale Americii. Au fost raportare și câteva cazuri în care cei care și-au administrat vaccinul au avut parte de efecte secundare precum amețeli și reacții alergice la scurt timp după încheierea procesului.

Sursa foto: Alex Gakos / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri