Persoanele care se înscriu pe platforma electronică de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19 nu au nevoie de semnătură electronică, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

"În contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind obligativitatea deţinerii unui certificat de semnătură electronică de către cetăţeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de Presă al STS face următoarele precizări. Cetăţenii care fac parte din etapa 3 (populaţia generală) de vaccinare vor putea să se înscrie în platforma electronică, fără a fi condiţionaţi de deţinerea unui certificat digital calificat (semnătură electronică). Pentru populaţia generală atât înscrierea în platformă, cât şi vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite", transmite STS printr-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

STS precizează că înscrierea pe platforma informatică prin aplicarea certificatului digital calificat este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 şi 2, care constituie persoane juridice şi sunt programaţi centralizat de către responsabilii desemnaţi de la nivelul fiecărei instituţii eligibile.

Aplicarea semnăturii electronice certifică faptul că documentele încărcate în sistem aparţin unei instituţii publice sau private, care face parte din categoria populaţională care poate beneficia de vaccinare.

STS reaminteşte că, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, la acest moment, programările şi vaccinarea efectivă sunt disponibile doar pentru etapa 1 - persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social - sistem public şi privat.

Pentru etapa 3 (populaţia generală), înscrierile nu sunt disponibile în acest moment. Cetăţenii îşi pot crea un cont în platformă, însă opţiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri