Vaccinul chinezesc CoronaVac a demonstrat o eficienţă globală de 50,38% împotriva maladiei Covid-19 în timpul studiilor clinice desfăşurate în Brazilia, a anunţat Institutul Butantan, însărcinat cu producţia acestui vaccin în cea mai mare ţară sud-americană, transmite Agerpres.

"Vaccinul împotriva noului coronavirus a demonstrat o eficienţă globală de 50,38% în cadrul testelor clinice desfăşurate în Brazilia", se arată într-un comunicat al Institutului Butantan şi al guvernului statului Sao Paulo, unde se află centrele de cercetare ale institutului.

Aşa cum anunţa deja de săptămâna trecută, institutul a reamintit că acest vaccin, dezvoltat de laboratoarele chineze Sinovac, i-a ferit pe 78% dintre cei vaccinaţi care au intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2 să aibă nevoie de spitalizare şi pe 100% dintre cei vaccinaţi să dezvolte forme grave ale bolii.

"Este un vaccin sigur, eficient, care răspunde tuturor condiţiilor necesare pentru administrarea sa în regim de urgenţă", a declarat Dimas Covas, directorul institutului Butantan, care va fi însărcinat cu producţia şi distribuirea vaccinului în Brazilia.

Vaccinul a fost testat pe 12.500 de voluntari, "angajaţi din domeniul medical aflaţi în contact direct cu COVID-19", a precizat Ricardo Palacios, coordonatorul testelor clinice din cadrul institutului brazilian.

Conform rezultatelor, CoronaVac îndeplineşte condiţia unei eficienţe superioare procentului de 50%, impusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Însă, acest vaccin pare să aibă o eficienţă substanţial mai mică decât cele ale altor vaccinuri, precum cel americano-german produs de Pfizer/BioNTech (95%) şi cel american Moderna (94,1%).

În cursul zilei de vineri, Institutul Butantan a depus o cerere de omologare a vaccinului chinezesc la agenţia braziliană de profil, Anvisa. De asemenea, a fost depusă şi o solicitare pentru vaccinul anglo-suedez AstraZeneca-Oxford la institutul public Fiocruz, care urmează să producă acest vaccin în ţara sud-americană.

Brazilia, o ţară cu 212 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 203.000 de morţi de COVID-19 dintr-un total de 8 milioane de infectări raportate.

Statul Sao Paulo, care are 46 de milioane de locuitori, doreşte să lanseze o campanie de vaccinare pe 25 ianuarie, în timp ce China a trimis deja în Brazilia aproximativ 10,7 milioane de doze de vaccin, precum şi materialele necesare pentru fabricarea în Brazilia a 40 de milioane de doze suplimentare.

De cealaltă parte, Institutul Fiocruz prevede importarea a 2 milioane de doze din vaccinul Oxford/AstraZeneca produs în India de către Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia nu a anunţat deocamdată data la care va lansa programul naţional de vaccinare.

Sursa foto: Polina Tankilevitch/Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri