Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că şi România va fi afectată de încetinirea ritmului de livrare a dozelor de vaccin anti-COVID de către producătorul Pfizer, dar campania de vaccinare va continua, având în vedere că ţara noastră dispune de o rezervă de doze, scrie Agerpres.

"Şi România va fi afectată, livrările în următoarele trei săptămâni vor fi micşorate. Vom putea continua această campanie, pentru că în acest moment avem o oarecare rezervă, care, pe de-o parte, ne asigură acel rapel de care au nevoie cei care s-au vaccinat deja cu prima doză şi avem, de asemenea, o rezervă de circa 100.000 de vaccinuri. Cu această rezervă şi cu vaccinurile pe care le mai primim putem merge mai departe. Nu la viteza pe care ne-am dori-o. Menţionez încă odată: principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare nu va fi viteza cu care vaccinăm, ci va fi numărul de vaccinuri. Şi asta nu e o problemă a României, e o problemă la nivel european şi la nivel global", a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

''Pfizer lucrează din greu pentru a furniza mai multe doze decât era prevăzut iniţial anul acesta, cu un nou obiectiv declarat de două miliarde de doze în 2021'', a justificat grupul american.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri