Dr. Valeriu Gheorghiță: Peste 340.000 de persoane sunt programate la vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, a precizat că, în prezent, peste 340.000 de persoane sunt programate la vaccinare, în cea de-a doua etapă a campaniei.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că sunt 659 de centre de vaccinare în România, cu 953 de puncte de vaccinare disponibile.

Acesta a reamintit cele cinci metode de programare la vaccinare, împreună cu numărul unic de telefon de call-center, 0214 144 425. Potrivit informațiilor transmise de coordonator, aproximativ 400 de operatori răspund apelurilor telefonice.

În plus, 23% dintre cei programați la vaccinare sunt persoane cu boli cronice, până în 65 de ani. Cât despre persoanele cu vârste peste 65 de ani, procentul atinge 51%, mai exact un total de 172.997 de români.

"În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum ştim a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale şi centrele rezidenţiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17:00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de judeţe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că platforma de programare a fost pusă în funcţiune începând cu data de 15 ianuarie pentru beneficiarii etapei a II-a de vaccinare.

Citeste si:
Din martie, cei de peste 16 ani, cu boli cronice, se pot programa...
Din martie, cei de peste 16...

Sursa foto: RO Vaccinare/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri