Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, a precizat că, în prezent, peste 340.000 de persoane sunt programate la vaccinare, în cea de-a doua etapă a campaniei.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că sunt 659 de centre de vaccinare în România, cu 953 de puncte de vaccinare disponibile.

Acesta a reamintit cele cinci metode de programare la vaccinare, împreună cu numărul unic de telefon de call-center, 0214 144 425. Potrivit informațiilor transmise de coordonator, aproximativ 400 de operatori răspund apelurilor telefonice.

În plus, 23% dintre cei programați la vaccinare sunt persoane cu boli cronice, până în 65 de ani. Cât despre persoanele cu vârste peste 65 de ani, procentul atinge 51%, mai exact un total de 172.997 de români.

"În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum ştim a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale şi centrele rezidenţiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17:00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de judeţe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că platforma de programare a fost pusă în funcţiune începând cu data de 15 ianuarie pentru beneficiarii etapei a II-a de vaccinare.

Sursa foto: RO Vaccinare/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri