Vlad Voiculescu s-a vaccinat împotriva COVID-19

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății s-a vaccinat anti-COVID-19, la centrul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". După administratea primei doze a vaccinului Pfizer- BioNTech, oficialul a transmis că românii ar trebui să fie recunoscători cu privire la existența acestui vaccin, de care România beneficiază.

„Astăzi sunt aici, sunt unul din cei care s-au vaccinat. Probabil că a fost cel mai puţin dureros vaccin pe care l-am făcut vreodată. (...) Cred că recunoştinţa noastră trebuie să meargă sau, dacă nu recunoştinţă, măcar o conştientizare a faptului că avem acces la acest vaccin datorită ştiinţei şi datorită comunităţii europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a negociat pentru noi toţi, pentru toate ţările din Uniunea Europeană. România are acces la vaccin între primele ţări din lume şi procesul de vaccinare merge şi se va îmbunătăţi în fiecare zi, aşa încât fiecare român care doreşte să îşi facă vaccin să aibă acces la el", a spus ministrul.”, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Totodată, ministrul Sănătății a declarat că Centrele de vaccinare vor fi finanțate de Ministerul Fondurilor Europene, anunț pe care îl făcuse în urmă cu puțin timp și ministrul Fondurilor Europene, imediat după ce s-a vaccinat anti-COVID-19.

Voiculescu a explicat că vor fi plătite suplimentar pentru munca în centrele de vaccinare doar cadrele medicale care nu sunt detaşate de la locul de muncă.

"Dacă ai un salariu şi lucrezi undeva şi eşti detaşat de la serviciu în centru de vaccinare, atunci nu se pune problema unei plăţi în plus. Dacă vii de acasă sau eşti în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale", a precizat el.

Citeste si:
Ministrul Sănătății: Nu putem exclude un al treilea val al pandemiei
Ministrul Sănătății: Nu putem...

Vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, alături de miniștrii Guvernului condus de Florin Cîțu se vaccinează azi împotriva COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Primii vaccinați au fost Kelemen Hunor, Dan Barna, Lucian Bode și Alexandru Nazare.

Sursa foto: captură video/ Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri