Doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 este asigurată pentru toate persoanele care au făcut prima doză, precizează Grupul de Comunicare Strategică, în condițiile în care Pfizer a livrat săptămâna aceasta doar jumătate din dozele promise, scrie Digi24.

În 18 ianuarie au ajuns în țară doar 92.340 de doze de vaccin, deși canitatea prevăzută inițial era dublă, deoarece Pfizer a anunțat că reduce temporar livrările în mai multe țări UE pentru a-și mări capacitatea de producție în Europa.

În aceste condiții, există acum o diferență între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente în stoc. Potrivit GCS, necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranșele alocate săptămânal pentru România, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schemă completă de vaccinare pentru fiecare persoană.

Conform precizărilor din prospect și ale OMS, rapelul poate fi făcut la un interval de 21-28 de zile, de la prima doză, existând posibilitatea chiar de a extinde, conform studiilor, până la 42 de zile, fără afectarea eficacității vaccinului, precizează GCS.

„Nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, se mai arată într-o precizare pentru presă.

Sursa foto: Facebook/ Pfizer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri