Compania BioNTech va furniza 50 de milioane de ace speciale, fără niciun profit, acelor ţări care întâmpină dificultăţi în extragerea celei de-a şasea doze din flacoanele ce conţin vaccinul său anti-COVID-19, într-o perioadă în care campaniile de imunizare din Europa sunt afectate de un deficit temporar de aprovizionare, informează Agerpres.

Ţările din Uniunea Europeană s-au grăbit să îşi asigure stocuri de seringi şi ace speciale - denumite "cu spaţiu mort redus" - de care este nevoie pentru a se evita situaţiile în care s-ar pierde anumite cantităţi din fiole în timpul administrării dozelor de vaccin.

"BioNTech a cumpărat ace cu spaţiu mort redus, care funcţionează cu mai multe tipuri de seringi, şi oferă aceste ace cu spaţiu mort redus ţărilor din lumea întreagă la preţuri care acoperă doar costurile de bază", au explicat reprezentanţii companiei germane.

Lupta pentru cea de-a șasea doză

Vaccinul produs de BioNTech şi partenerul său american, Pfizer, a fost vândut iniţial în UE în fiole ce conţin cinci doze, dar o penurie globală de vaccinuri şi o evaluare a viabilităţii de dozare au convins Agenţia Europeană pentru Medicamente să aprobe, pe 8 ianuarie, extragerea celei de-a şasea doze din fiecare fiolă cu acest vaccin.

Decizia luată de EMA a dus la o creştere a dozelor disponibile, determinând grupul Pfizer să îşi ridice obiectivul de producţie pentru acest an la 2 miliarde de vaccinuri, de la 1,3 miliarde cât era prevăzut iniţial.

Totuşi, anumite ţări europene extrag mai puţine doze decât cele şase care sunt aprobate, deoarece le lipseşte echipamentul adecvat de injectare.

Profesioniştii din domeniul medical din Franţa, Germania şi Elveţia au anunţat în această săptămână o productivitate mai mică a vaccinărilor, care se adaugă frustrărilor apărute deja în alte ţări ale căror campanii de imunizare sunt încetinite din cauza penuriei de doze, precum Marea Britanie şi Statele Unite.

Într-o declaraţie separată, grupul Pfizer a anunţat că poartă discuţii cu Comisia Europeană şi cu statele membre din UE "despre modul în care noi putem să susţinem cel mai bine campaniile de vaccinare - inclusiv prin sprijinirea guvernelor pentru a-şi asigura livrări de seringi cu spaţiu mort redus, dacă vor avea nevoie de ele".

Compania BioNTech, al cărei sediu general se află în oraşul german Mainz, a anunţat că se va ocupa de livrarea a aproximativ 50 de milioane de astfel de ace, pe care ar putea să le furnizeze ţărilor din lumea întreagă, şi că poartă discuţii pentru a-şi procura o cantitate suplimentară de ace de acest tip.

Sursa foto: Facebook/ Pfizer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri