Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, transmite că 80.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, iar dintre aceştia 6.000 s-au imunizat deja.

„Avem un număr de 80.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, care, nu numai că şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare, s-au şi programat pentru vaccinare. Dintre cei 80.000 programaţi pentru vaccinare, vreau să vă spun că 6.000 la ora la care vorbim s-au şi vaccinat deja. Este vorba despre personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic", a afirmat ministrul, la Digi FM.

Potrivit acestuia, înainte de 8 februarie, pentru vaccinarea personalului din învăţământ se va acorda o „prioritate sistemică", care însă nu va afecta planificările deja făcute, potrivit Agerpres.

„Conform discuţiilor cu coordonatorul campaniei de vaccinare, înainte de 8 februarie, se va începe şi un proces, să spunem, cu prioritate sistemică, sectorială pentru personalul din învăţământ, fără să afecteze planificările făcute până acum. Cu alte cuvinte, dacă sunt cadre didactice, personal didactic auxiliar sau nedidactic angajat în învăţământ care s-au planificat, care au ales un centru de vaccinare şi au ales o dată la care doresc să se vaccineze, aceste programări rămân în picioare. Pentru restul vom căuta să avem o prioritate sistemică în colaborare şi bună înţelegere cu cei care coordonează campania de vaccinare", a explicat ministrul Educaţiei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri