În ritmul actual de vacciniare, România ar încheia campania în decembrie 2022

Deși premierul Florin Cîțu s-a declarat mulțumit de ritmul în care merge campania de vaccinare, România este departe de obiectivul setat de Comisia Europeană care prevede ca 70% din adulții din UE să se vaccineze până în vara acestui an.

În măsura în care campania de vaccinare de la nivelul blocului comunitar continuă în ritmul actual, doar 15% din populație s-ar vaccina până în septembrie 2021, iar obiectivul lansat de Comisia Europeană ar putea fi atins în martie 2024, scrie Digi 24, citând Politico.

Citește și: Medic primar ATI: De ce ritmul campaniilor de vaccinare nu este cel dorit de autorități

Topul țărilor din Europa, cu populație vaccinată

În cursa vaccinării, România stă destul de bine ca număr de persoane vaccinate. Țara noastră se află pe locul al doilea, după Marea Britanie și Malta.

Regatul Unit, care a părăsit oficial Uniunea Europeană la începutul acestui an a început vaccinarea mai devreme, la începutul lunii decembrie, fiind prima țară care a administrat un ser împotriva maladiei COVID-19. Țara ar urma să termine de vaccinat 83% dintre adulți până la 22 septembrie, dacă menține același ritm.

Citeste si:
CNCAV, precizări importante legate de izolarea virusului în laborator
CNCAV, precizări importante...

Malta are cea mai eficientă campanie de vaccinare din Europa, iar dacă își dublează ritmul actual, ar putea atinge cu ușurință obiectivul impus de UE.

Pe locurile patru, cinci și șase se află Portugalia, Irlanda și respectiv Austria, în timp ce la coada clasamentului se află Italia, Letonia și Bulgaria.

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri