Valeriu Gheorghiță: Obiectivul pentru prima etapă a campaniei de vaccinare a fost atins

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a declarat în cadrul unei conferințe de presă că obiectivul primei etape a campaneie de vaccinare a fost atins.

90% din persoanele țintă care au fost incluse în această etapă sunt în acest moment vaccinate sau în curs de a primi vaccinul.

"În ceea ce priveşte vaccinarea persoanelor din prima etapă, astăzi, 26 ianuarie, sunt vaccinate 209.307 persoane din prima etapă şi mai sunt încă programate 20.790 de persoane în platforma de programare informatică pentru prima doză. Din acest punct de vedere, considerăm că obiectivul pentru etapa I a fost atins. Ne situăm peste 90% procent de acoperire vaccinală pentru etapa I adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social. În ceea ce priveşte etapa a II-a de vaccinare, care a început pe 15 ianuarie, au fost vaccinaţi la acest moment 175.103 pacienţi cu boli cronice şi vârsta peste 65 de ani, în care sunt incluse şi persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, acestea reprezentând practic 17.930 de persoane. Suplimentar au fost vaccinate 56.999 de persoane care deservesc activităţi esenţiale, din 15 ianuarie până în data de 25, când s-a făcut acest bilanţ, persoanele care deservesc activităţi esenţiale reprezentând 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a II-a", a anunţat el în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește etapa a doua de vaccinare, 32,3% dintre românii incluși în această etapă fac parte din categoria de personal esențial, restul fiind persoane cu vârsta de peste 65 de ani, scrie HotNews.

România are un deficit de 117.000 de doze

Valeriu Gherghiță a mai declarat în cadrul conferinței că România are un deficit de 117.000 de doze, pe care o pune pe seama faptului că săptămâna trecută, România a primit cu aproximativ 50% mai puține doze de la Pfizer-BioNTech.

Citeste si:
Din martie, cei de peste 16 ani, cu boli cronice, se pot programa...
Din martie, cei de peste 16...

"Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare fără să afectăm doza de rapel, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și a bolnavilor cronici este că începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoane pentru doza 1, practic o programare de pe 28 ianuarie se mută pe 8 februarie”, a mai transmis coorodonatorul campaniei de vaccinare din România, conform sursei citate.

Sursa foto: captură video/ Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri