Ivermectină pentru tratarea COVID-19: Rafila îl combate vehement pe doctorul care o recomandă

Dezbaterea pe marginea medicamantului Ivermectină a continuat la Antena3, medicul Ioan Alexie – care susține că în Las Vegas utilizează medicamentul pentru anihilarea infecției cu Covid-19 – a fost combătut vehement de epidemiologul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Oragnizației Mondiale a Sănătății, scrie G4Media.ro.

Rafila a subliniat că nu pot fi luate în calcul nici așa zisele argumente lansate de prestigioasa publicație Financial Times, prin care se încearcă inducerea ideii că Ivermectina ar reduce rata mortalității cu 75%.

„Pot exista studii în Financial Times – care nici măcar nu e o publicație medicală – ori prin alte reviste, atâta timp cât acestea date nu sunt certificate de organisme de reglementare, atâta timp cât medicamentul nu este autorizat, consecințele pot fi foarte grave”, a atenționat Rafila.

Și în America și în UE există agenții și instituții care reglementează utilizarea medicamentelor din punct de vedere al eficacității și siguranței, iar până în prezent, singura utilizare acceptată pentru uz uman, în cazul Ivermectinei, vizează afecțiuni la nivelul pielii, mai precis se folosește ca unguent în tratamentul râiei/scabiei.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Rafila: PSD propune un fond de 4 mld. lei pentru combaterea...
Rafila: PSD propune un fond...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri