Românii vor fi vaccinați împotriva COVID-19 și cu vaccinul companiei Moderna în următoarele zile, a precizat Florin Cîțu.

Vaccinul Moderna nu a fost folosită în campania de vaccinare până în acest moment deoarece numărul de doze livrate a fost unul mic. Cîțu a precizat că țara noastră primește săptămânal aproximativ 14.000 de doze de vaccin de la Moderna.

”Nu am folosit până în acest moment vaccinul Moderna pentru că au fost doze puține. Nu este nicio diferență între cele două vaccinuri, Moderna și PFizer. Dacă as putea, aș face vaccinul și cu Moderna ca să conving că este la fel”, a adăugat Florin Cîțu.

El a menţionat că obiectivul este acela de a vaccina anti-COVID "cât mai rapid, cât mai mulţi oameni", astfel încât imunizarea să aibă efect în societate. Prim-ministrul şi-a reiterat convingerea că vor fi respectate obiectivele pe termen lung în ceea ce priveşte vaccinarea.

"Deşi am primit mai puţin săptămâna trecută cu 93.000, nu au fost afectate decât 20.000 - 30.000 de persoane. (...) Chiar şi cu aceste probleme pe termen scurt, rămân aceleaşi obiective din discuţiile pe care le avem cu toate companiile producătoare de vaccin, să ajungem să vaccinăm în septembrie 10,4 milioane de cetăţeni. Acel obiectiv nu se schimbă. S-ar putea să fie mai rapid, dar aceea este ţinta şi să avem 2,4 milioane făcute la 29 martie anul acesta. Sunt obiective pe care ni le asumăm pe baza contractelor pe care le avem în aceste moment cu companiile, în special cu compania Pfizer. Celelalte companii vin pe rând. Repet, campania de vaccinare în România merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu putem face faţă, facem faţă şi am reuşit şi să fim pe locul întâi în Europa în această campanie", a spus Florin Cîţu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri