Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: România nu poate fi un sat fără câini

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va urma o serie de controale în centrele de vaccinare, după ce au fost semnalate anumite probleme. În plus, Voiculescu a precizat că România nu poate fi un sat fără câini.

Ministrul Sănătății a declarat că România este pe o pantă bună în ceea ce privește campania de vaccinare, aflându-se în top zece la nivel european. Însă Voiculescu a insistat asupra prioritizării persoanelor vulnerabile, deoarece acesta este scopul campaniei de vaccinare.

”În perioada 15- 23 ianuarie, un număr de 1.353 de persoane au fost vaccinate, deși făceau parte din etapa a III-a de vaccinare. Insist că trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. România nu poate fi un sat fără câini, prin urmare va urma o suită de sancțiuni pentru cei care verifică respectarea strategiei de vaccinare la nivel de centre și permit astfel de nereguli”, a declarat Voiculescu.

În plus, ministrul a precizat că premierul României a încheiat un contract pentru 9 milioane de doze din vaccinul CureVac. Vaccinul nu este încă aprobat, dar se află în curs de finalizare.

Care sunt principalele vulnerabilități ale României

Vlad Voiculescu a vorbit și despre vulnerabilitățile cu care România se confruntă în prezent, asupra cărora ministerul va insista.

Citeste si:
Când va publica Ministrul Sănătății datele despre infrastructura...
Ministrul Sănătății anunță că...

Pe de o parte, este vorba despre faptul că 30% dintre dintre cei vaccinați nu au fost programați prin intermediul platformei de programare, apărând doar în Registrul Național de Vaccinare.

”Aceasta înseamnă că avem centre de vaccinare unde lucrurile se fac încă pe hârtie. Trebuie să grăbim digitalizarea”, adăugat ministrul.

Pe de altă parte, legat, de asemenea, de campania de vaccinare, ministrul a precizat că există centre de vaccinare cu circuit închis și centre de vaccinare cu circuit deschis.

Centrele de vaccinare cu circuit deschis permit vaccinarea tuturor persoanelor, pe când cele cu circuit închis au o capacitate foarte redusă de vaccinare.

Citeste si:
Sorin Cîmpeanu: 50% din cadrele didactice s-au vaccinat
Sorin Cîmpeanu: 50% din...

”Ministerul Sănătății va analiza și verifica toate centrele de vaccinare. Fie devin toate cu circuit deschis, fie le transformăm în centre cu circuit închis. Nu putem permite manifestarea inegalităților”, a descris Voiculescu.

În plus, ministrul a adăugat că pot exista și excepții, în sensul în care poate fi păstrat un centru de vaccinare cu statul de închis dacă va servi programărilor pentru rapel.

Nu în ultimul rând, ministrul a menționat că scopul primordial al campaniei de vaccinare este salvarea cât mai multor vieți.

Citeste si:
BREAKING NEWS | Incendiu la un spital din Craiova
BREAKING NEWS | Incendiu la...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri