Ministerul Sănătăţii din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectină în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova, pentru agenţia naţională de presă TASR.

Ivermectina va putea fi administrată în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni. În plus faţă de spitale, el va fi disponibil cu prescripţie în farmacii, a precizat purtătoarea de cuvânt, scrie Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a emis pe site-ul său un comunicat de presă prin care anunţă că a aprobat utilizarea Ivermectinei în scop terapeutic, deocamdată pentru o perioadă de şase luni.

Medicii din Slovacia au primit un nou medicament în lupta împotriva COVID-19, ministrul sănătăţii Marek Krajci aprobând medicamentul neînregistrat Ivermectină.

Cititi si Ivermectina: ce este și ce spun autoritățile despre medicament

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectină pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia.

Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectină pentru necesităţile unităţilor medicale, adaugă comunicatul, menţionând că autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanţe pentru o perioadă de 6 luni. Indicaţia principală a Ivermectinei este în profilaxia şi tratarea COVID-19. Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripţie medicală, mai precizează comunicatul.

Potrivit acestuia, Ivermectina este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. Afirmaţia este susţinută de un număr tot mai mare de studii care îi indică eficacitatea nu doar în teste in-vitro şi pe animale, ci şi în multe aplicări clinice din centre şi ţări ale lumii.

În Slovacia, medicamentul va fi administrat în cadrul tratamentului aplicat pacienţilor cu COVID-19. El este înregistrat deja în câteva ţări, printre care Franţa, SUA, Suedia şi Norvegia, se mai spune în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock/ ESB Professional

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri