Comisia germană de vaccinare a anunţat că recomandă vaccinul anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca numai pentru persoanele cu vârste sub 65 de ani, întrucât datele studiilor clinice privind administrarea acestui vaccin în cazul persoanelor vârstnice sunt insuficiente.

''Vaccinul COVID-19 al AstraZeneca este recomandat în prezent doar pentru persoanele cu vârste între 18 şi 64 de ani'', a menţionat comisia germană de vaccinare (STIKO) într-un document consultat de France Presse. ''Datele disponibile în prezent sunt insuficiente pentru evaluarea eficacităţii vaccinului (AstraZeneca) după vârsta de 65 de ani'', a explicat STIKO, scrie Agerpres.

La rândul ei, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat că vineri va anunţa concluziile evaluării sale asupra vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania britanico-suedeză AstraZeneca şi Universitatea Oxford, subliniind că va autoriza acest vaccin numai dacă datele prezentate de producătorul vaccinului sunt suficient de solide şi complete, consemnează agenţia EFE.

Detaliile analizei vor fi făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă online în jurul orei 14:00 GMT.

Vaccinul AstraZeneca este deja folosit pe scară largă în Marea Britanie, ţară unde vaccinarea este semnificativ mai avansată decât în Uniunea Europeană.

Comisia Europeană, care a încheiat în numele statelor membre contractele cu companiile farmaceutice producătoare de vaccinuri, aşteaptă propuneri din partea companiei AstraZeneca pentru a soluţiona o dispută privind cantitatea şi calendarul livrării vaccinului către statele UE.

Din cauza unor probleme de randament al producţiei, AstraZeneca a anunţat că în primul trimestru va putea livra numai 60%, apoi numai un sfert, din cantitatea de vaccin ce urma să fie furnizată blocului comunitar. Comisia Europeană a cerut acestei companii să redirecţioneze către UE doze de vaccin produse la cele două fabrici ale sale din Marea Britanie, dar AstraZeneca a răspuns că producţia acestora este alocată britanicilor, conform contractului semnat cu guvernul de la Londra cu trei luni înaintea celui semnat cu Comisia Europeană.

Dacă va fi autorizat, vaccinul AstraZeneca ar fi al treilea care primeşte Autorizaţia de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE, după cele produse de Pfizer/BioNtech şi Moderna.

La fel cum a procedat cu vaccinul AstraZeneca, EMA examinează în timp real şi datele privind vaccinul produs de compania Janssen, filială a societăţii americane Johnson&Johnson, dar acesta se află într-o fază mai puţin avansată şi organismul european nu a primit încă o cerere privind emiterea autorizaţiei de comercializare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri